Sebkezelő ambulancia

Rendelésünkön a krónikus, nem, vagy lassan gyógyuló sebeket látjuk el.
A rendelést Dr. Székely Tamás vezeti.

 

Mit is jelent ez a fogalom?

A krónikus seb a test bármely részén kialakult olyan hám-, és szövethiány, amely több mint 6 héten belül nem gyógyul be.

Miért alakul ki?

Fiziológiás körülmények között a sebek 7-10 napon belül begyógyulnak. A krónikus, nem gyógyuló sebek esetében valamilyen okból (fertőzés,vérellátási elégtelenség, idős kor, alultápláltság, anyagcsere betegség,  stb.) a szövetek újraképződése nem vagy lassabban  következik be az átlagosnál.

 

Miért fontos szakemberrel kezeltetnünk?

Mert nagyon fontos ezeknek a sebeknek a szakszerű ellátása.
A nem gyógyuló sebek szövődményei – fertőzés, thrombosis, embolia, krónikus gyulladás, bőrelhalás- az életet is veszélyeztethetik.

A szakszerűtlen sebkezelés amellett, hogy rontja az életminőséget, fájdalmas, még többletköltséget is jelent a beteg számára.

Kezelési lehetőségek

A korszerű sebkezelés kulcsa, az elhúzódó sebgyógyulás okának felderítése, valamint a szakszerű sebellátás megfelelő kötszerek alkalmazásával.

A rendelésen a kórelőzmény pontos felvételével, a keringés és az anyagcsere vizsgálatával felderítjük a sebgyógyulás problémáinak okát, az általános oki kezelést megkezdve valamint  a sebek okának és fajtájának megfelelő, a legmagasabb követelményeknek is megfelelő kötszereket alkalmazva, szakszerűen látjuk el a sebeket.
Ezzel segítjük elő  a beteg gyógyulását és mindennapi életritmusának helyreállítását.