Éranomáliák (haemangióma,tűzfolt) kezelése

Kedves Érdeklődők!

A kezeléseket Dr. Kelemen Miklós és Dr. Bognár Zsolt gyermeksebészek végzik. A szakorvosok kiemelt szakterülete az éranomáliák kezelése, amit szoros együttműködésben végeznek kórházunkban! A kiemelt érdeklődésre való tekintettel, a hatékony és gyors ellátás érdekében, a kezelésekre  előjegyzést a két szakorvos kapacitásának és a szabad időpontok függvényében tudunk adni!  

Éranomáliák (tűzfolt,haemangiómák,érfejlődési rendellenességek) ellátása és lézerkezelése  

A kezelést végző orvos felvilágosítja Önt a kezelés lehetőségeiről, lefolyásáról, gyógyulási időről, esetleges szövődményekről. Írásos információs anyagot kap, kérdéseket tehet fel problémájával kapcsolatosan. Közösen döntenek a kezelés elindításáról.

A bőr felületén megjelenő értágulatok a bőr saját színétől eltérő árnyalatuk miatt igen komoly esztétikai problémát okozhatnak. A lézerberendezésünk mind a kék, mind a piros színben előtűnő értágulatok megszüntetésére alkalmas.

Tűzfolt és kezelése

A tűzfolt a bőrön jelentkező veleszületett érfejlődési rendellenesség, mely a felszíni szövetekre lokalizálódik.
Néha a mélyebb szövetek is érintettek lehetnek, ekkor a tünetek, panaszok is súlyosabbak (akár az érintett végtag megvastagodásával, deformálódásával is járhat). A testen bárhol megjelenhet (arc, törzs, végtagok, stb.), és igen feltűnő színe miatt (rózsaszíntől kékes-liláig) sok kellemetlenséget okoz tulajdonosának.

A tűzfolt magától nem gyógyul meg, sőt az élet előrehaladtával színében általában sötétedik, és felnőtt korra kis kitüremkedések is megjelenhetnek az eddig bőr szintjében lévő folton belül.

A kezelés korábban nem volt biztonsággal megoldható. Nagy áttörést jelentett a festék és Nd-Yag laser, valamint az IPL (intenzíven pulzáló nagy energiájú fény) technika bevezetése. Ezekkel a módszerekkel a fájdalom jelentősen csökkent, és a hosszú távú eredmények is kiválóak.

A lézer kezelés menetére jellemző, hogy ugyanazt a területet bizonyos időközökkel, de többször kell kezelni. A két kezelés közötti idő egyénenként és elváltozásonként változik. A teljes tünet mentességhez akár több hónap/év is szükséges lehet.