Egynapos sebészeti beavatkozások

A sebészeti tevékenység során járóbeteg szakorvosi vizsgálatra, betegségmegelőző szűrésekre, ambuláns műtétekre és egynapos sebészeti műtétekre van lehetőség.

Kórházunkban minden szakmai feltétel adott ahhoz, hogy az úgynevezett egynapos sebészeti beavatkozásokat végezhessük.

Az “egynapos” műtéti ellátás fogalma

Az ambuláns és egynapos sebészeti beavatkozásokat miniszteri rendelet szabályozza, szigorú szakmai, szociális és egyéb, törvénnyel szabályozott feltételei vannak. Ennek az a célja,hogy a betegek a lehető legnagyobb biztonságban, szakmailag kifogástalan ellátásban részesüljenek. A beteg a műtét során kisebb megterhelésnek van kitéve, így lehetővé válik az ápolási idő 24 órára történő lerövidítése. Ez azt jelenti,hogy Ön járóbetegként történt kivizsgálás után kerül műtétre.

A műtét után vagy még a műtét napján, de mindenképpen 24 órán belül saját lábon,kísérővel elhagyhatja a kórházat. A gyógyulás további szakaszait saját otthonukban, megszokott környezetükben töltik.

Az elvégezhető beavatkozásokról a megfelelő szakma szakorvosa nyilatkozik. Életkori határa a beavatkozásoknak nincs, de fontos, hogy a páciens az operálandó elváltozástól eltekintve egészséges legyen. Ha mégis valamilyen kísérő betegsége van, az gyógyszeresen legyen egyensúlyban (pl. magas vérnyomás). Így lehetséges csak, hogy az operáló orvossal szoros telefonkapcsolatot tartó páciens otthonában, családja körében, az általa megszokott körülmények között gyógyuljon.

Műtét előtti kivizsgálás protokoll szerint történik: labor, mellkas RTG, EKG, belgyógyászati vizsgálat, esetleg további egyéb vizsgálatok.

aranyér, köldök -lágyéksérv, visszér műtétek

A lakosság jelentős részének van tünetmentes, minimális tüneteket okozó, esetleg súlyosabb panaszokat kiváltó vagy krónikus fekélyt fenntartó főtörzsi visszeressége, visszértágulata, még többen szenvednek a sokszor csak kozmetikai problémát jelentő, de annál zavaróbb seprűvénáktól, pókhálóvénáktólkis oldalági visszértágulatoktól.

fitymaszűkület, köldök és lágyéksérv, érfejlődési rendellenesség, visszér

arthroscopos térdműtét, bütyökműtét, kalapácsujj-műtét, láb boltozati problémák megoldása, teniszkönyök

herevízsérv, fitymaszűkület,varicocele

Keresse problémájával szakorvosainkat, akik további részletes tájékoztatást adnak, hogy az Ön betegsége egynapos sebészeti beavatkozás keretében vagy hagyományos kórházi keretek közt oldható e meg.

Ha a beavatkozás kórházunkban nem végezhető el, betegeink ellátását a velünk kapcsolatban lévő intézetekben megszervezzük és gyógyulásukat figyelemmel kísérjük.