Betegségmegelőző szűrések

Post-Covid Szűrőcsomag

Akár a tünetmentességgel vagy enyhe tünetekkel lezajlott betegség után is kialakulhatnak szervi elváltozások, ezért csak fokozatosan szabad visszatérni a korábbi életvitelhez és a sportoláshoz. A COVID-19 fertőzésen átesett betegek számára fontos, hogy szakorvosi és kiegészített vizsgálatokon vegyenek részt, amelyet szakmai ajánlások alapján állítottunk össze. TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ITT

 

Aktuális betegségmegelőző szűrési ajánlatainkért kattintson ide!

Napjainkban az orvostudomány és a technika fejlődésével már számos, időben felfedezett, súlyos betegség gyógyítható. Ezek a megbetegedések azonban gyakran tünetmentesek.

Egészségünk megőrzése érdekében érdemes, nemtől és kortól függetlenül, rendszeresen szűrővizsgálatokat végeztetni.

Intézetünkben a vizsgálatokat – szakmai ajánlások alapján – úgy állítottuk össze, hogy adott korcsoportra és nemre jellemző, leggyakrabban előforduló betegségeket kiszűrjük. Kiemelten nagy hangsúlyt fektetünk a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a daganatot megelőző állapotok korai felismerésére.

Rövid idő alatt, várakozási idő nélkül, egyszeri megjelenéssel végezzük el a vizsgálatokat. Az  értékelést 1-2 héten belül készítjük el, melyet kérésére postázunk.

A vizsgálatokat egyeztetjük Önnel, ha valamelyiket nem kéri, mert egy éven belül már igénybe vette, korábbi leleteit elfogadjuk. Amennyiben betegségre utaló eltérést találunk, szakorvosaink biztosítják a további ellátását.

Hogyan készüljön a vizsgálatokra

  • Reggel éhgyomorra érkezzen
  • Reggeli első vizelet (tisztálkodás utáni, középsugaras minta) szükséges a laborvizsgálatokhoz, ezt egy tiszta üvegcsében vagy tégelyben hozza magával
  • Az ultrahang vizsgálathoz telt húgyhólyagra van szükség, tehát indulás előtt bőségesen fogyasszon szénsav és cukormentes folyadékot, és a vizsgálatig lehetőleg tartsa vissza a vizeletét
  • Ne dohányozzon, ne fogyasszon kávét labor és ultrahang vizsgálatok előtt
  • Kérjük, hozza magával: az ismert és kezelt betegségeivel kapcsolatos korábbi leleteit, a napi rendszerességgel szedett gyógyszereinek listáját, valamint az előző szűrővizsgálatainak az eredményeit. Szemészeti vizsgálat esetén, szemüvegét is hozza magával, amennyiben kontaktlencsét hord, kérjük, ne viselje.

Amennyiben bármilyen további kérdése van, kérjük hívja intézetünket.