Fizikai aktivitás

A bélbaktériumaink egyensúlyát fizikai aktivitással, sporttal is befolyásolni tudjuk, ezért a rendszeres testmozgásnak kiemelt jelentősége van.

A rendszeres sporttevékenység hatással van éhségérzetünkre, és befolyásolja étkezési szokásainkat is. Mindezeken kívül a sport segít abban, hogy minél tovább egészségesek maradjunk, és hosszú életűek legyünk.

A fizikai aktivitás kulcsfontosságú az elhízás és a túlsúly következtében kialakuló betegségek szövődményeinek; a szív és érrendszeri betegségek (szívinfarktus, agyvérzés) megelőzésében. A rendszeres sporttevékenység ezen kívül számos előnnyel jár. Mivel segíti a testsúlykontrollt, csökkenti a vérnyomást, jó hatással van a vércukor, a vér koleszterin és zsír szintjére, csökkenti a hason lerakódott zsírréteget, és javítja a kedélyállapotot.

A DiaVitas Program sportszakértője segít abban, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb mozgásformát. Szakértőnk biztosítja a szakértelmet és a felügyeletet azok számára is, akik korábban egyáltalán nem, vagy régóta nem folytattak sporttevékenységet.

Fontos, hogy akik az utóbbi időben nem voltak sport terén aktívak, csak fokozatosan kezdjél el terhelni szervezetüket a fizikai aktivitás során, így elkerülhetik a túlterhelésből és a helytelen gyakorlati kivitelezésből adódó sérüléseket.