C- és D-vitamin csomag

C- és D-vitamin csomag

A csomag tartalma:
C-Vitamin szint – 21 munkanap
D-vitamin szint- 1-3 munkanap

ÁR: 18.200 Ft 

Időpontfoglalás

 

A C-vitaminról
Vízben oldódik, ezért a szervezet csak rövid ideig képes tárolni. Sejtjeink a bevitt C-vitamin mennyiségből annyit használnak fel, amennyit tudnak, a többi pedig vizelettel távozik, azaz folyamatosan pótolni kell. Bizonyos esetekben nagyobb mennyiségű C-vitamin szedése szükséges, pl. influenza szezonban, terhesség és szoptatás idején, dohányzás, hosszantartó stresszhatás, intenzív sport esetén stb.

A D-vitaminról
Kilóg a vitaminok közül, hiszen míg a többi vitaminhoz élelmiszerek útján jutunk hozzá, addig a D-vitamint szervezetünk is képes előállítani a napfény UV-B sugárzásának hatására. D-vitamin raktárainkat ily módon tavasztól őszig tudjuk feltölteni. A késő őszi, a téli, illetve a kora tavaszi napsugárzás még nem elegendő a D-vitaminképződéshez. Sajnos az élelmiszerekben elenyésző a D-vitamin mennyisége- kivéve a halmáj olajban-, ezért pusztán étkezéssel nem tudjuk fedezni a szükségletünket. Ősztől tavaszig a megfelelő D-vitaminszint biztosításához a szintetikus D-vitamin (D3) pótlás ajánlott. Táplálkozással, vagy napfényen való tartózkodással nem lehetséges a túladagolása, de étrend-kiegészítőkkel igen.

Kinek ajánljuk a csomagot?
Mindenkinek, aki e két vitamin szedésével szeretné erősíteni az őszi, téli és kora tavaszi hónapokban az immunrendszerét, és szeretné ellenőrizni a vitaminbevitel hatékonyságát, megfelelő hasznosulását. A megfelelő C- és D-vitamin-készítmény kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen hatalmas a választék, a különböző gyártók, különböző mennyiségű hatóanyagot tartalmazó étrend-kiegészítőiből. A vitaminok felszívódását számos állapot, vagy szokás (pl. kávéval, vízzel, gyümölcslével bevett D-vitamin felszívódása csekély) befolyásolja. Ezért szedésük előtt ajánlott konzultálni a kezelőorvossal, ill. a helyes adagolás érdekében ősszel a készítmények szedésének megkezdése előtt érdemes ellenőriztetni a vitaminok szintjét és ugyanez ajánlott a tél végi, kora tavaszi időszakban is.

Miről tájékoztat a vizsgálat?
A vizsgálat megmutatja, hogy az Ön szervezetében a szükséges mennyiséghez (referenciatartományhoz) képest, mennyi van jelen az egyes vitaminokból, mely alapján orvosa meghatározhatja az egyes vitaminok ajánlott napi adagját.

Hogyan készüljön a vizsgálatra?
A vizsgálatok elvégzéséhez nincs szükség semmilyen speciális előkészületre. Amennyiben vitaminkészítményt szed, annak bevételét célszerű a mintavétel/vérvétel utánra időzíteni.